Miljø - Hjelle

Miljø

Vi er alle opptatt av å ta bærekraftige og riktige valg. Helt siden 1940 har vi i Hjelle produsert våre møbler på egen fabrikk i Sykkylven. Vår transparente forretningsmodell sikrer deg som kunde, full åpenhet rundt råvarer og produksjonssted. Selskapet har lange tradisjoner og er myntet på langsiktighet i alt vi gjør.

For i størst mulig grad å redusere fotavtrykket til våre produkter, jobbes det kontinuerlig med å effektivisere ressursbruken. I praksis dreier dette seg om å utvikle og produsere produkter med et langt livsløp og som gir minst mulig miljøbelastning.

 

«For oss hos Hjelle ligger det mye bak ordene bærekraft og miljø. Dette er noe som har vært en naturlig del av vår produksjon og virksomhet helt fra da alt startet i 1940 og lenge før ordet bærekraft ble tatt i bruk.»

– Dag Hjelle, tredje generasjon Hjelle

 

Lokal produksjon

Innen en radius på 89 km rundt vår egen fabrikk i Sykkylven, har vi våre viktigste samarbeidspartnere. Vi har et unikt kompetansemiljø rundt oss. Denne nærheten til produksjonen gjør oss i stand til å følge og styre foredlingen av råvarer til ferdig produkt. Helt essensielt med tanke på å levere møbler på bærekraftig vis.

Tidløst design

Hjelle kolleksjonen består av norske design ikon som har stått trygt gjennom ulike tidsepoker og motetrender. Vi forteller stolt historien bak produktene våre, og hva designeren lykkes med å skape, til glede for så mange. I utviklingen av morgendagens klassikere samarbeider vi med dyktige designere. Du som kunde skal oppleve kjærlighet til designet, føle på kvaliteten og kjenne på sittekomforten. Alt som kjennetegner et ikon for generasjoner.

Livsløp

Langt livsløp er selve kjernen i et bærekraftig perspektiv. I tillegg til ikonisk design, kan mange av Hjelle produktenes livsløp forlenges som følge av utskiftbare komponenter. Med enkle grep, kan en i mange tilfeller forlenge produktets levetid med mange år. I tillegg legger vi vekt på å kunne kildesortere produktet, slik at råvarene igjen kan benyttes til vareproduksjon og nytt livsløp.