Hjemme hos Kirsten Visdal - Hjelle

Hjemme hos Kirsten Visdal

Kirsten Visdal er en av Norges mest anerkjente interiørsstylister og er kjent for sitt iherdige arbeid for å videreføre norsk tradisjonshåndverk og sin kjærlighet for norsk design.

Vi fikk komme på besøk i det flotte huset i Bærum der Kristen og mannen nylig har pusset opp stuen. I den forbindelse hadde de behov for et par nye lenestoler. Valget falt på vår Modell 711 designet av Fredrik A. Kayser.

 

«Vi ønsket oss to klassiske lenestoler som er gode å sitte i. Det er en veldig gjennomarbeidet stol som både har det smekre samtidig som den er litt maskulin. Men jeg vil kalle stolen unisex og det er ikke et enkelt oppdrag å designe en slik stol. Det gjør at både jeg og mannen min liker den og for oss fyller den flere kriterier som få kan slå»

«Det handler selvfølgelig også om å velge og støtte norsk design og produksjon, noe som flere bør gjøre. Det er absolutt en investering, men man vet at når en kjøper kvalitet som varer, vil produktet bli finere ved slitasje og bruk etter som årene går. Det var viktig for oss fordi vi ønsket at dette skulle være noe som barna våre kunne arve. Nå kan de få hver sin Modell 711 som et minne fra barndomshjemmet»

I det store lyse og luftige rommet var det viktig å finne en stol som er vakker fra alle kanter Kirsten ønsket noe med en grafisk og skulpturell silhuett. Derfor falt valget på sortbeiset eik med sort skinn. Noe som gir akkurat dette uttrykket.

Bilder av Pernille Münster

Les mer om Modell 711 her