Kunstneren Joy Kinna og hennes Siesta Ovis - Hjelle

Kunstneren Joy Kinna og hennes Siesta Ovis

Joy Kinna er en kunstner som bor og jobber like utenfor Vancouver, BC Canada. Joy har alltid vært trollbundet av opplevelsen av å lage kunst. Følelsen av at hendene hennes engasjerer seg i materialene, øyeblikkene før og etter merking, og de subtile endringene i naturen og verden rundt henne. Dette samsvarer også med Hjelles måte å jobbe på. Kunst og design er kjernen i ethvert interiør eller rom, og Joys kunst og Hjelles møbler går hånd i hånd.

Joy har en helt spesiell tilknytning til Hjelle. Hennes bestemors søster var gift med en av Hjelle-gründerne og hun har derfor vært omringet av Hjelle møbler hele livet. Nå er hun stolt eier av den nye Siesta-varianten: Siesta Ovis.

«Som barn da jeg vokste opp, dro jeg ofte til bestemors hus på familiemiddager. Det var knutepunktet for feiringer og sammenkomster. Hjemmet hennes var alltid fylt med varme, god mat, vakre og unike møbler og vakre kunstverk. Enkelte møbler fanget meg alltid, og jeg ble tiltrukket av dem til å sette meg ned og hvile i de.»

«Da jeg flyttet ut og inn i mitt eget hjem tilbød bestemor meg en av mine favorittstoler. Dette var stolen jeg ble tiltrukket av så ofte og hadde mange minner om fra da jeg var barn. Det var Siesta stolen fra Hjelle. Den har vært i familien min i årevis. Bestemoren min er Liv Grete Standal, og søsteren hennes var gift med en av grunnleggerne av Hjelle, så hun var stolt eier av noen av Hjelles tidlige møbler. Nå har jeg det privilegium å ha denne vakre stolen i hjemmet mitt, for familien min å oppleve og hvile i. Det er et av mine favorittmøbler, og kvalitetsmøbler lever for alltid.»

Joy er ikke den eneste stolte eieren. På vårt showroom i Oslo finner du et av hennes vakre verk, her sammen med Ami sofaen. Verket knytter utstillingen fint sammen og er den perfekte prikken over i`en.